zondag 7 december 2014

Heel veel shit...

Dit weekend zijn we weer met een aantal man geweest, en het was wel een weekend van vooruitgang boeken.


Ik ging aan de slag met het vullen van de compostbak. We hadden alles op 1 hoop achterin gegooid, en nu moest het onderverdeeld worden tussen hout en bladeren. En al het hout moest fijn geknipt worden. Daar krijg je kramp van in je handen, kan ik je vertellen ;) Maar al met al is de enorme hoop al heel aardig geslonken. De compostbak zit ook nog wel heel wat voller dan nu op de foto's te zien is, maar daar had ik geen foto's meer van gemaakt :)
Met het vullen van de compostbak heb ik wel rekening gehouden dat het goed in lagen verdeeld wordt: eerst het fijngeknipt hout, daarna het bladafval en daartussen hebben we nog koffiedrab, eierschalen en aardappelschillen zitten.

VooruitgangTijdens het knippen kreeg ik nog heel even gezelschap van een heel nieuwsgierig aagje... een roodborstje kwam even kijken wat we toch allemaal aan het doen waren. Heel grappig om te zien hoe rustig die bleef zitten, en daarna nog eens even goed in onze composthoop dook om er wat eten te scoren ;)E. en L. zijn bezig geweest met de grote braam bij de poort te verwijderen. E. was vorig weekend al een heel eind gekomen, dus dit weekend ging het wel lukken om hem er helemaal af te krijgen.
En man, man, wat komt er veel van zo'n braam af! De braam komt niet op de composthoop, dus al deze takken moeten nog verder fijn geknipt worden en afgevoerd worden naar de diverse kliko's.


Voor...

Na...

En dan nog B.... hij had het misschien wel het zwaarst van ons allemaal. Want hij mocht vandaag 10 kruiwagens vol paardenstront naar de tuin brengen. Omdat er dus zoveel wit zand onder een laagje zwart zand lag, moeten we er nu voor zorgen dat het zand weer verrijkt wordt. Een heerlijke aroma verspreidde zich dus langzaam over onze tuin, naarmate de bult stront hoger werd. Maar allemaal voor het goede doel!
En als we C. vandaag niet hadden gehad, had die bult er nog gelegen... maar hij heeft er vandaag in zijn eentje voor gezorgd dat al het stront verspreid over het middenstuk kwam te liggen, en 30cm onder de grond. De stront kan nu zijn werk gaan doen!

Een hoop shit...


1 opmerking: