zondag 7 december 2014

2 weken later...

We hebben met z'n allen een weekend eigenlijk niet zo veel gedaan. B. en E. zijn samen met hun kleine smurf wel even naar de tuin geweest om te kijken. Wij hadden in het weekend de grote smurf, dus wij konden ook niet veel doen in de tuin. We zijn wel even samen met hem en de schoonouders wezen kijken, weten zij ook weer waar wij het nu allemaal over hebben ;)

Het grote werk begon eigenlijk afgelopen week weer. Eerst zijn we zaterdags met z'n allen even bij elkaar gekomen: wat moet er nog precies gebeuren om de tuin frees klaar te krijgen, wat willen we gaan zaaien, wie gaat wat doen?
Algauw hebben we besloten om als hoofddoel te hebben dat de tuin voor de echte winter (als we die gaan krijgen, natuurlijk ;)) gefreesd is. Dus het zand moet omgespit worden, tuinafval wat er nog ligt moet weg en de compostbak moet staan.

Zo gezegd, zo gedaan... dachten we. 's Middags waren we weer met een paar man op de tuin, en tijdens het weggraven van een bult wit zand kwam A. erachter dat onder die bult nog meer wit zand lag... en nog meer... en nog meer. Uiteindelijk bleek er onder 2cm zwart zand 20kuub(!) wit zand te liggen.

Fuck!
Er zijn heel wat scheldwoorden langs gekomen ;)
Besloten werd er om zondags verder te gaan met zoveel mogelijk man, en alles 2 spaden diep af te graven, naar achter te verplaatsen waar het schuurtje komt, en het zwart zand wat achter ligt naar voren te verplaatsen.

Zondags kon ik er zelf niet bij zijn, omdat ik al sinds september een afspraak had staan. Ik baalde hier zelf heel erg van, maar het lukt nu eenmaal niet om er altijd bij te zijn. Al heb ik begrepen dat er links en rechts wel wat grapjes over werden gemaakt ;)
Wel ben ik trots op mijn mede-tuinierders. Wat een werk hebben ze verzet in een paar uur tijd! En, niet geheel onbelangrijk, de compostbak staat nu ook helemaal en is klaar voor gebruik :D