dinsdag 24 februari 2015

Winterstilte...

Het is alweer even geleden dat ik iets gepost heb, maar er was ook niet veel om te posten.

Tijdens Kerst hebben A. en ik nog wel een paar uur op de tuin gewerkt, maar daarna konden we niks meer: sneeuw, regen, vorst, nog meer regen... we hebben het allemaal langs zien komen de afgelopen weken.

Helemaal stil gezeten hebben we natuurlijk niet: de zaden zijn besteld (en sinds zaterdag binnen!), we zijn op jacht naar een tuinhuisje (als iemand nog ergens een goedkope weet???), en we hebben vooral uitgekeken naar het moment dat we weer verder konden.

De bestelde zaden!

Dat moment leek afgelopen weekend te zijn: A. en ik zijn weer even naar de tuin geweest en C. kwam ook nog even langs. Alleen alle regen van de afgelopen tijd heeft onze tuin echt geen goed gedaan. Omdat er nog helemaal niks op de tuin staat is het nu een grote, zompige modderpoel.
A. en C. hebben ervoor gezorgd dat het wit zand achterin de tuin redelijk gelijk ligt en dat het overschot niet meer in een bult in het midden ligt. Ik heb ervoor gezorgd dat alle braam takken nu dan toch echt weg zijn. Omdat de grond dus zo nat is, hoop ik dat het maar snel droog wordt... kunnen we echt verder in de tuin!


Oh, wat wel alvast een lente-gevoel geeft: de eerste zaadjes staan in de kweekbakken! A. is zaterdagmiddag nog druk bezig geweest om ze te vullen... geeft toch wel het gevoel dat we nuttig bezig zijn (of vooral A. dan, in dit geval ;)) voor zolang we niks in de tuin zelf kunnen doen.


Een beetje lente in de woonkamer :)

1 opmerking:

  1. Na mijn vakantie ga ik ook de kweekbakken vullen. D. is al leuk op weg met haar AH moestuintjes. Ze staan in haar kinderkweekbak, maar het groeien van de grondtablet vond ze het leukste, nu maar hopen dat er na de vakantie iets boven gekomen is 😊

    BeantwoordenVerwijderen